
1/4 l piima
30 g pärmi
100 g suhkrut
1 muna
75-100 g võid
1/2 tl peenestatud kardemoni
1/2 tl soola
450-500 g jahu
Määrimiseks munavalget.
TÄIDIS:
Vahukoort (kes tahab lisagu moosi ka)
*Taigen valmistada eelkergitusega.
*Eelkergitusega taigna valmistamisel hõõruda pärm suhkruga vedelaks, lisada leige piim, segada sellesse umbes pool jahukogusest ja lasta taignal kerkida, kuni selle maht on kasvanud 1 1/2 - 2 kordseks.
*Seejärel lisada juurde sool, suhkruga segatud muna, kardemon, puistada juurde ülejäänud jahu. Sõtkuda segamini, lisades vähehaaval pehme või.
*Sõtkuda taigent seni, kuni ta muutub ühtlaseks, läikivaks ja lööb kausi ja käte küljest lahti.
*Lasta soojas kohas kaetult kerkida ja lüüa kerkimise vältel 2 korda alla.
*Valmis taignast veeretada väikesed kuklid, asetada pannile ja lasta seal veel natuke kerkida.
*Määrida pealt munavalgega ja küpsetada kuni kuklid kuldpruunid.
*Ahjust välja võttes piserdada üle leige veega ja katta rätikuga.
PS! Lisan pildi ka, kui selle aasta ports vastlapäeval söödud saab :)
No comments:
Post a Comment