Friday, February 20, 2009

Risoto kana ja köögiviljadega (4 portsu)

1/2 (250 g) pakki risoto riisi, kasutasin Gallo oma
1 sibul
2 küüslauguküünt
võid
1 klaas kuiva valget veini
u 5 dl vett
u 50 grammi parmesani juustu
300 grammi kanafileed
1 pakk külmutatud köögiviljasegu u 250 g (hernes-mais-porgand)
soola, pipart, maitseaineid vastavalt soovile

*Hakkida sibul ja küüslauk, praadida võis pehmeks(kuldseks)
*Valada juurde riis, segada.
*Lisada vein, jällegi segada kuni vein on imendunud riisi.
*Valada juurde osa veest, hiljem vastavalt vajadusele lisada vett.
*Maitsestada.
*Valmimise aeg umbes 20 minutit, kui riis on pehme võtta tulelt maha ja lisada riivitud paremesan, segada.

*Kanafilee tükeldada, praadida ja maitsestada.
*Köögiviljad hautada pehmeks.
*Lisada riisile ja ongi risoto valmis :)

NB! ainult risoto riisiga tekib selline kreemjas koostis, mis on omapärane risotole!

No comments:

Post a Comment