Monday, February 23, 2009

missisryani tiramisu

5 muna - kollased ja valged eraldi
170 g peensuhkrut
300g mascarpone juustu
250 ml külma kanget kohvi (mina olen tavalisel teinud 2 topeltespressot)
3 supilusikatäit brandyt või Marsala veini (mina panen amaretto likööri smaili )
36 ladyfingers küpsist või keelekest või biskviidiribasid (kasutan ladyfingerseid)
80g riivitud tumedat shokolaadi.

teoreetiliselt peaks sellest jätkuma neljale, aga mina söön selle tavaliselt kõik üksi ära.

Nii et vahustad munakollaseid suhkruga, kuni suhkur on lahustunud ja segu on hele ja kohev, lisa mascarpone ning sega kuni segu on ühtlane.

Seejärel vala kohv madalasse kausikesse ja lisa alkohol!!

Ning siis kasta küpsised kohvi-brandy segusse ja kata 25cm neljakandilise nõu põhi tiheda kihina küpsistega.
Seejärel vala pool mascarpone segust küpsistele peale. Jätka järgmise küpsiste kihiga ja seejärel vala ülejäänud mascarpone segu küpsistele peale ja silu.
Vahetult enne serveerimist riputa küpsistele riivitud shokolaadi.

Tiramisu on soovitatav teha valmis 3 tundi kuni ööpäev ennem, et maitsed paremini välja tuleks.

Soovitaks 1-2 munavalget välja jätta, muidu võib vahest veidi vesiseks minna, sõltub muidugi sellest kui palju kohviga küpsiseid immutatakse.

No comments:

Post a Comment