Saturday, April 4, 2009

aprikoosi-martsipanikook


Tainas.
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
4dl jahu

Kate.
poolitatud aprikoose (võib vabalt ka virsikuid panna)
120g martsipanimassi

Valmistamine.
sega taina ained kokku, sõtku hästi läbi, suru tainas 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ja natuke ka äärtele.
lao aprikoosid tihedalt põhjale, kõige peale laota martsipaniliistakad. 
küpseta 170-kraadises ahjus 30 min.

2 comments:

  1. See näeb väga ahvatlev välja!

    ReplyDelete
  2. Näeb tõesti ahvatlev välja.
    Proovisin ka ära, kuid kasutasin virsikuid. Mina küpsetaksin eelnevalt põhja natuke ja siis laotaksin virsikud/aprikoosid põhjale+martsipan ja ahju.
    Kook ise selline magusama poolne ja vääääga hea, kuigi elukaaslasele ei meeldinud see kohe üldse ja pidin tema tüki ka ära sööma :D

    ReplyDelete