Tuesday, April 21, 2009

Kõrvitsa-juustukook

Kogused on kümnele. Koogi võib valmis teha päev-paar varem, kauem seistes läheb maitse vaid paremaks!

Põhi: 200g Digestive küpsiseid, 0.5dl suhkrut, 100g võid, 1 tl kaneeli

Kate: 800g maitsestamata toorjuustu,
2dl suhkrut,
2dl fariinisuhkrut,
5 muna,
5dl kõrvitsapüreed,
näpuotsatäis soola,
1tl kaneeli,
0.5tl jahvatatud muskaatpähklit ja näpuotsatäis jahvatatud ingverit.

Purusta küpsised ja sega küpsisepuru juurde sulatatud või ning suhkruga segatud kaneel. Vajuta segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud 26-28 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja servadele. Lisa toasoojale toorjuustule mõlemad suhkrud ning vahusta. Lisa ükshaaval toasoojad munad, mikserda segu pärast iga muna juurdepanekut ühtlaseks ja kohevaks.
Lisa juurde ka kõrvitsapüree ja maitseained ning mikserda ühtlaseks.

Kalla segu ettevalmistatud koogipõhjale ning küpseta ahjus 150-160 kraadi juures 1.5-2 tundi. Võta välja siis kui koogi keskosa on hüübinud, kuid vormi kergel raputamisel veel õrnalt võbiseb, nii on tulemus kõige parem.
Võta vorm ahjust ning tõsta restile jahtuma. Täiesti jahtunud kook kata fooliumiga ning lase järgmise päevani jahedas seista.

Kõrvitsapüree jaoks kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kõrvits poolekilosteks sektoriteks, eemalda seemned ja pehme sisu. Määri lõikepindu kergelt õliga ning aseta sektorid püstiasendis küllalt suurte vahedega ahjuplaadile, mis on kaetud fooliumiga. Küpseta u 45 minutit, siis lase jahtuda. Kaabi küpsenud sisu koore küljest lahti ning püreesta köögikombainis. Püreed on mugav portsjonitena sügavkülmutada ja siis soovi korral kasutada.

Mina tegin seda halloweeni ajal ja maitses hea!!! Jõulutunne tuleb peale, aga ma olen ju see hull ka, kes aasta ringi piparkooke küpsetab, nii et sobib!

No comments:

Post a Comment