Monday, March 16, 2009

Lihtne maksapasteet

6 portsionit
Koostis- ja maitseained:
300g Veisemaks
1 Porgand
1 Sibul
20g Või
1sl Õli
4cl Konjak või brändi
Pipar
Sool

Valmistamine:
1. Kuumuta pannil õli.
2. Haki sibul ja porgand peeneks ning prae pannil, kuni viljad on muutunud kuldseks.
3. Puhasta maks ja haki peenemad ribad.
4. Lisa maks pannile ja kuumuta läbi.
5. Maitsesta maks soola-pipraga ja hauta kaane all 15 minutit.
6. Mikserda küpsenud maks, porgand ja sibul saumikseriga peeneks.
7. Lisa massi hulka või ja konjak ning mikserda uuesti läbi.
8. Serveeri saia või leivaga.

* Ära maksa üle küpseta, sest nii muutub see tuimaks ja kõvaks.

Kui tahad, et pasteet kauem säiliks, siis peale või lisamist lase mulisema. Lisanud olen ka küüslauku ja muskaati. Brändi olen jätnud panemata. Ja enne mikserdamist oleks mõistlik enamus tekkinud vedelikku ära valada muidu tuleb väga vedel pasteet.

Head isu!

3 comments:

  1. Kasutada võib ükskõik mis maksa. Mina olen teinud seamaksast, originaal retsept on küll veisemaksaga. Aga vahet minu meelest ei ole

    ReplyDelete
  2. Mul pasteet tehtud. Minule, kui inimesele, kes lubas, et ta maksa kunagi koju ei osta, maitses. Ju loeb see kuidas seda maksa teha. Isiklikult pean tunnistama, et mulle maitses enne ckonjaki lisamist isegi rohkem, aga mees ütles, et selline mõnusalt teistsugune maitse.
    Ahjaa, minule kui algajale kokale oleks tulnud muidugi retsepti lisada, et peale maitsestamist võiks veidi vett ka lisada ja siis hautada :D. ma muudkui vaatasin, et huvitav kust see vedelik peaks tekkima :D:D:D. siis otsisin netist teisi retsepte ja seal oli kõigis vesi sees:D.

    ReplyDelete
  3. Kusjuures mina pole vett lisanud. Kaanealla tekkis ise vedelik.

    ReplyDelete