Tuesday, January 27, 2009

Lahtine porganditega pirukas

Kõige parem ahjusoojalt! Aega kulub ca 45 min + ahjus 50 min.

TAINAS:
150g võid
3dl jahu
soola
3sl külma vett

TÄIDIS:
750-800gr porgandeid
3 muna
1dl kohvikoort
150g riivjuustu
2 küüslauguküünt
soola
musta pipart
muskaatpähklit
peterselli

Näpi või, jahu ja sool segi, lisa külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas külmkappi, kuniks täidist valmistad.
Porgandid keeda pehmeks (keeduveele lisa soola palju vajalikuks pead). Klopi munad lahti, sega need koorega ja maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli ja purustatud küüslauguga. Koori ja haki (tükid või viilud, maitse asi) porgand ja sega see muna-koore segusse, lõpuks lisa hulka riivjuust.
Suru tainas (mul on 24cm) koogivormi põhja ja äärtele (hea, kui on lahtikäiv vorm). Vala täidis tainale. Raputa peale petersell ja küpseta 200-kraadi juures 40-45 minutit (mul gaasiahjus läheb ca 50-55).

No comments:

Post a Comment